خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام
خانه / مقالات ✍️ / آموزش بازاریابی و مبانی آن / بازاریابی و هرآنچه که باید راجب آن بدانید

بازاریابی و هرآنچه که باید راجب آن بدانید

بازاریابی به مجموعه فعالیت ها، استراتژی‌ها و استفاده از انواع ابزارها اینترنتی و غیر اینترنتی برای بازارسازی و جذب مشتری. امروزه دو مدل بازاریابی سنتی و مدرن وجود دارد که نوع مدرن در حال حاضر بیشتر اهمیت دارد و محبوبیت بیشتری هم در بین عموم دارد.

بازاریابی

در این مدل که بیشتر از ابزارهای اینترنتی مانند ایمیل، وب سایت، وبلاگ، پیام رسان ها، شبکه های اجتماعی و موارد متعدد دیگر استفاده می‌شود. ولی در روش سنتی از بازاریاب هایی استفاده می‌شود تا محصول شما را به صورت فیزیکی معرفی و تبلیغ می‌کنند مسلما این روش خیلی وقت گیر است و هزینه بر و از سوی دیگر درصد برگشتی خیلی کم تر از بازاریابی مدرن است به علاوه در بازاریابی مدرن شما به دو شکل می‌توانید کار کنید.

اول این که تا حد امکان از امکانات بازاریابی مدرن به صورت رایگان استفاده کنید مثلا پلتفرم های ایمیل و یا اس ام اس تا حد محدودی رایگان است. یا استفاده از امکانات شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها که به صورت رایگان ارائه می‌شوند و درصد بازگشت این موارد بسیار بالا است.

دوم این که از تمام امکانات رایگان و پولی ابزارهای اینترنتی استفاده کنید مانند برداشتن محدودیت ارسال ایمیل و یا اس ام اس به مشتریان خود یا ساخت یک وب سایت یا استفاده از قسمت های تجاری و پولی شبکه های اجتماعی.

هدف اصلی بازاریابی

هدف اصلی بازاریابی، افزایش فروش است. البته نباید فراموش کنید که تا رضایت مشتری را جذب نکنید نمی‌توانید افزایش فروش داشته باشید پس می‌توان نتیجه گرفت هدف بازاریابی اول کسب رضایت مشتری و اعتماد او است و در پس آن افزایش فروش و رسیدن به سود است.

این مقاله را حتما بخوانید: افزایش مشتری با 4 تکنیک ساده

حال سوال اصلی این است که بازاریابی از چه زمانی پا به عرصه گذاشت و اولین نفری که اینکار را کرد که بود و بزرگترین بازاریاب های دنیا چه کسانی هستند.

تاریخچه بازاریابی

تاریخچه آن بسیار قدیمی است ولی تعدادی اندکی در این امر موفق شده اند که به آن ها می‌پردازیم.

بازاریابی در قرن 15 میلادی

چاپ

اولین مفهوم بازاریابی در سال 1450 توسط گونتبرگ متحول شد. گونتبرگ با توسعه و ارائه روش جدید چاپ تحول عظیمی در بازاریابی ارائه داد.

بازاریابی در قرن 18 میلادی

نشریه

حدود 300 سال بعد از اختراع اولین روش بازاریابی در سال 1731 یک فرد انگلیسی به اسم ادوارد کیو (Edward cave) اولین نشریه جهان را ارائه داد این نشریه تحول عظیمی در دنیا و به ویژه در بحث مارکتینگ انجام داد و مورد استقبال عموم قرار گرفت.

بازاریابی با چاپ پوستر

لیتوگرافی یا همان پوستر در سال 1798 ابداع و ارائه شد ولی به علت هزینه زیادی که برای این پوستر ها می‌شد مورد استقبال عموم قرار نگرفت. البته زیبا نبودن پوستر ها به علت تعداد رنگ کم و جنس پوسترهای که از چوب بود نیز عامل استقبال نکردن عموم از پوسترها شد.

بازاریابی در قرن 19 میلادی

نشریه مصور و تصویری

حدود 100 سال بعد از چاپ اولین نشریه متنی جهان در سال 1842  اولین نشریه تصویری ارائه شد. ارائه دهنده این نشریه که هربرت اینگرام نام داشت بعد از دیدن استقبال مردم از این نشریه و افزایش فروش این مدل نشریه، اقدام به چاپ London News مصور کرد که بسیار هم موفق بود.

بازاریابی با بیلبورد

در سال 1894 اولین بیلبورد جهان توسط ویلیام دونالدسون در اوهایو به وجود آمد. تابلو های بیلبورد یکی از مهم‌ترین و پر استقبال ترین روش‌های بازاریابی بود که تا قبل از بازاریابی مدرن خیلی مورد استقبال بود البته استفاده از بیلبورد هم اکنون هم خیلی پرکاربرد و پرطرفدار است.

بازاریابی در قرن 20 میلادی

تبلیغات رادیویی

در قرن 20 بازاریابی تحول عظیمی پیدا کرد و اولین تبلیغ رادیویی به وجود آمد در اوایل سال 1922 زمانی که AT&T در حال تبلیغ رادیویی بود شناخته شد و به شدت پیشرفت کرد.

بازاریابی با تبلیغات تلویزیونی

در سال 1941 یکی از بزرگترین اتفاقات برای بازاریابی افتاد و به تلویزیون کشیده شد کمپانی Bulova watch اولین شرکت پیشگام در تبلیغ تلویزیونی بود. تبلیغات تلویزیونی همین الان هم یکی از بهترین روش های مارکتینگ است که طرفداران زیادی دارد و مشتریان زیادی به سمت کمپانی تبلیغ کننده جذب می‌کند.

البته با شروع جنگ جهانی تبلیغات تلویزیونی به علت جنگ تا یک مدت زیادی تعطیل بود.

 بازاریابی تلفنی

در سال 1970 برای اولین بار بازاریابی تلفنی ارائه شد و کاربران زیادی را به خودش جذب کرد البته این اولین بار نبود از این روش استفاده می‌شد ولی با ظهور تله مارکتینگ این روش نیز طرفدارانی زیادی پیدا کرد.

بازاریابی ویروسی

در سال 1984 تعریف بازاریابی ویروسی و بازاریابی چریکی شناخته شد این دو مدل که از موفق ترین نوع مارکتینگ هستند در حال حاضر هم طرفداران زیادی دارد و تمامی کسب و کار های موجود از آن استفاده می‌کنند.

مفهوم بازاریابی ویروسی به این صورت است که برندها برای معتبر سازی و گسترش کمپانی خود به صورت ویروس عمل می‌کنند و محتوای خود را در بین کاربران پخش می‌کنند و از کاربران عمل تبلیغ این برند را بفهمنند انجام می‌دهند.

در بازاریابی ویروسی مهم‌ترین عامل محتوای است که ارائه می‌شود این محتوا باید انقدر غنی باشد تا از نظر کاربر قابل ارزش و اشتراک گذاری بین بقیه باشد.

تمامی شرکت های بزرگ از بازاریابی ویروسی استفاده می‌کنند این مدل بازاریابی که هیچ هزینه‌ای برای کمپانی ندارد از بازدهی بسیار بالایی برخوردار است. گفتنی است که بازاریابی چریکی زیرمجموعه بازاریابی ویروسی است.

موتور جستجوی Alta Vista

این موتور جستجوی اینترنتی که در سال 1995 ارائه شد و در ابتدای کار خود بسیار مورد استقبال قرار گرفت ولی در ادامه کار نتوانست از پس گوگل بربیاید و در نهایت از گردان رقابت حذف شد و در سال 2003 توسط شرکت یاهو خریداری شد.

البته اولین موتور جستجوی دنیا در سال 1993 ارائه شد.

بازاریابی با سئو (سئو مارکتینگ)

سئو که در حال حاضر یکی از مهم‌ترین مبحث‌های مارکتینگ است و اهمیت آن با بقیه موارد قابل قیاص نیست برای اولین بار در سال 1997 در یک کتاب به نام Net Result ارائه شد.

سئو به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است که به دور روش داخلی و خارجی انجام می‌شود و مهم‌ترین قسمت آن محتوایی است که قرار در سایت منتشر شود.

تکامل موتورهای جستجو

در سال 1998 که گوگل پیاده سازی شد برای اولین بار چیزی به اسم Page Rank به وجود آمد که سایت‌ها را براساس الگوریتم خاصی امتیاز دهی می‌کرد و طبق رتبه گرفته شده سایت آن را در صفحات خود نمایش می‌داد.

بازاریابی با تبلیفات اینترنتی

در سال 2000 تبلیغات به شکل جدید مانند تبلیغ براساس نرخ کلیک و ادورز ارائه شد در این روش‌ها شما برای تبلیغ محصول و خدمت خود به گوگل هزینه‌ای را پرداخت می‌کنید و در عوض تبلیغ شما برای مشتریان هدف نمایش داده می‌شود.

این مطلب را حتما بخوانید: تبلیغات کلیکی (Click Advertising) چیست؟

بازاریابی در قرن 21 میلادی

شبکه اجتماعی لینکدین

یکی از شبکه‌های مهم اجتماعی برای کسب و کار است که در سال 2002 معرفی و در سال 2003 پیاده سازی شد این شبکه مخصوص کسب و کارها است و هیچ گونه فعالیت دیگری داخل این شبکه انجام نمی‌شود.

شروع فیس بوک و بازاریابی

فیسبوک در سال 2004 شروع به فعالیت کرد این شبکه تحول عظیمی در به وجو آمدن شبکه های دیگر اجتماعی که امروزه یکی از مهم‌ترین عناصر بازاریابی هستند بود و با به وجود آمدن شبکه‌های اجتماعی دیگر مانند اینستاگرام این شبکه ها به یکی از مهم ترین ستون‌های بازاریابی شدند و بازاریاب موفقی وجود ندارد که از این شبکه‌ها استفاده نکنند.

توییتر مارکتینگ و کسب درآمد از توییتر

توییتر نیز یکی از اجتماعی است که که با وجود آمدنش تحول بزرگی در دنیای بازاریابی ایجاد کرد در همین سال شرکت آمازون به فروش 10 میلیارد دلار رسید که این رقم تا سال 2009 به 25 میلیار دلار رسید.

ایمیل مارکتینگ و  بازاریابی تلفنی

در سال 2010 مفهوم ایمیل مارکتینگ ارائه شد در این روش یک ایمیل از سمت شرکت به مشتریان ارسال می‌شد تا محصولات و خدمات جدید به مشتری ارائه شود یا اگر کد تخفیف برای یک محصول وجود داشت به کاربر ارسال می‌شد.

ایمیل مارکتینگ از زمان عرضه تا الان خیلی پراستفاده بوده و هرروز به طرفداران آن اضافه می‌شود.

تلفن هوشمند

می توان گفت مهمترین و بزرگترین تحول بازاریابی ارائه گوشی های هوشنمد به بازار بود این تحول بزرگ سبب آسان شدن بازاریابی اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ شد تلفن های همراه بزرگترین تحول در حوزه بازاریابی هستند و هرورز درحال پیشرفت هستند.

بیایید از تاریخ و زمان خارج شویم!

خب اکنون ما تنوع بازاریابی را از قرن 15 تا 21 میلادی برسی کردیم و فهمیدیم که این ابزار ها در چه سالی تولید شدند و رشد پیدا کردند, اما الان میخواهیم با شیوه و اصطلاح های مهم بازاریابی دیگر آشنا شویم.

بازاریابی برند (برند مارکتینگ)

قطعا یکی از بهترین راه های افزایش فروش برند سازی می باشد که با آن می توانید حتی محصولات خود را دوبرابر قیمت معمولی بفروشید زیرا در این حالت دیگران راحت تر به شما اعتماد میکنند و بهتر به شما علاقه دارند. اگر میخواهید درباره بازاریابی برند مورد اطلاعات بیشتری داشته باشید حتما مقاله برندسازی نتیکو را بخوانید.

بازاریابی حرفه ای با قیف فروش

اگر بخواهید آب زیادی را درون یک مخزن با سوراخی باریک بیاندازید چکار میکنید؟ خب قطعا بهترین راه استفاده از یک قیف است تا بهترین بازدهی را داشته باشید. در مبحث بازاریابی هم اگر بخواهید کاربران و مشتری های بیشتر و بهتری جذب کنید باید از قیف فروش استفاده کنید. در این حالت بازدهی شما بیشتر خواهد بود و بهتر رشد خواهید کرد.

این مقاله را حتما بخوانید: قیف فروش چیست؟ (فرمول 4 مرحله ای شگفت انگیز)

پاپ آپ مارکتینگ

تاحالا شده وارد یک سایت شوید و یک دفعه بدون اجازه شما یک صفحه نمایان شود و از شما اطلاعاتی را بخواهد (مانند ایمیل یا شماره موبایل) یا اینکه محصولی را تبلیغ کند؟ این نوع تبلیغات را پاپ آپ PopUp می گویند. که میتواند به شیوه های متفاوتی انجام شود و پیشنهاد میکنم حتما مقاله پاپ آپ چیست را بخوانید.

بازاریابی عصبی (Neuro Marketing)

اگر با این نوع بازاریابی آشنایی نداشته باشید شاید ذهنتان به این منحرف شود که قرار است اعصاب دیگران را خورد کنید 😅 اما خیر اینگونه نیست بلکه این نوع بازاریابی خیلی هم دلنشین و حلال است! کاری که باید کنید این است که حواس 5 گانه مخاطب را تحریک کنید. برای مثال اگر یک لواشک فروشی دارید و در تبلیغات خود فردی را نشان دهید که یک لواشک خیلی ترش میخورد و سر خود را به خاطر ترشی تکان می دهد, درحال تحریک کردن حس چشایی مخاطب هستید.البته فقط همین نیست! بلکه بازاریابی عصبی نکات زیادی دارد به طوری که حتی راجب آن کتاب های زیادی نوشته شده.

این مقاله را حتما بخوانید: بازاریابی عصبی چست؟ (معرفی 7 تکنیک موثر)

بازاریابی شبکه ای و هرمی

یک نوع بازاریابی به نام هرمی وجود دارد که یک نوع دزدی و کلاهبرداری می باشد و متاسفانه چنده ها سال پیش عده زیادی توسط این نوع بازاریابی فریب خوردند! برای مثال یک نفر به شما میگفت برای عضویت در گروه ما باید 500 هزار تومن بدهی و اگر یک نفر را عضو گروه ما کنی 300 هزار تومان به تو میدهیم! اوایل کار که این نوع سرویس ها ساخته شدند به شدت رشد پیدا کردند و عده زیادی ضرر کردند اما خوشبختانه بعد از گذشت مدت زمانی بازاریابی هرمی در اکثر کشور ها از جمله ایران ممنوع شد.

خلاصه بعد از این موارد چند سالی گذشت و یک شگرد دیگر بازاریابی وارد عمل شد و آن بازاریابی شبکه ای نام گرفت که با هرمی تفاوت های خاصی دارند و خیلی ها معقتد هستند که این نوع مارکتینگ مثل هرمی نیست و سود خوبی دارد و چند ها حرف دیگر.

برای همین پیشنهاد میکنم این مقاله را کامل بخوانید: بازاریابی شبکه ای چیست؟

 

این عوامل از مهمترین دلایل تغییر و توسعه بازاریابی است که از حدود 400 سال پیش شروع شده است و در اواخر قرن 20 به اوج شکوفایی خود رسیده است البته در این بین روشهایی به وجود آمدند که به علت عدم کارایی حذف شدند و به خاطرات پیوستن در این بین بزرگترین بازاریاب های دنیا از اهمیت بالایی برخوردا هستند که به آنها اشاره می‌کنیم.

  1. استیو جابز

استیو جابز که یکی از بزرگترین بازاریاب ها و مدیران دنیا بود که شرکت اپل را تاسیس کرد و با به کارگیری سیاست‌های درست شرکت بزرگی مثل نوکیا را حذف کرد.

  1. بیل گیتس

می‌توان از بیل گیتس به عنوان موفق ترین آدم دنیا یاد کرد. بیل گیتس که جز یکی از بهترین و بزرگترین بازاریاب های دنیا است در رده اول شرکت‌های تولید و توسعه نرم افزاری است که هیچ شرکت دیگری به گردپایش نمی‌رسد.

  1. مارک زاکربرگ

موسس فیسبوک که یکی از بزرگترین بازاریاب های دنیا است موسس فیسبوک است این شبکه اجتماعی در توسعه و تحول بازاریابی به شیوه شبکه‌های اجتماعی در صدر قرار دارد و می‌توان گفت که این شبکه قدم اول را در بازاریابی شبکه های اجتماعی داشت.

  1. جف بزوس

موسس فروشگاه اینترنتی آمازون که به موفق ترین فروشگاه اینترنتی است که درآمد آن تا سال 2009 به بیش از 25 میلیارد دلار رسیده است.

  1. جان پل دوجوریا

جان پل دوجوریا یکی از موفق ترین بازاریاب های دنیا است که جز یکی از بنیانگذاران شرکت جان پل میشل سیتمز است که امروزه به عنوان یکی از موفق ترین شرکت های بهداشتی تبدیل شده است و درآمد حدود 900 میلیون دارد.

  1. مری کی اش

یک نمایند فروش بسیار موفق است که در مدت یک سال کمپانی که داخلش فعالیت می‌کرد را با رشد 50 درصدی رساند.

  1. جردن بلفورت و بازاریابی سیاه

جردن بلفورت که به گرگ وال‌استریت معروف است یکی از موفق ترین بازاریاب های دنیا است که داخل بورس فعالیت می‌کرد و در مدت کوتاهی بازار بورس آمریکا را متحول کرد.

شیوه های بازاریابی موفق

بازاریابی موفق نیاز به فاکتورها و سیاست های درستی دارد که با توجه و رعایت این موارد شما می‌توانید به موفقیت برسید البته بسته به نوع شرکت و برند شما این فاکتور ها تغییر می‌کند ما در این جا سه فاکتور اصلی برای بازاریابی موفق را آورده ایم.

  1. خلاقیت

داشتن خلاقیت یکی از عامل‌های مهم برای بازاریابی است تا زمانی که شما از خلاقیت استفاده نکنید و محصول متفاوتی خلق نکنید نمی‌توانید زیاد پیشرفت کنید و با رقبا رقابت کنید ولی اگر محصول متفاوتی داشته باشید رقیبی ندارید که بخواهید رقابت کنید.

  1. قیمت گذاری مناسب

قیمت محصول خود را باید جوری تنظیم کنید که نه آنقدر گران باشه که مشتری فکر کند ارزش خریدن ندارد نه آنقدر ارزان که مشتری فکر کند محصول شما یک چیز قلابی است.

  1. محدودیت عرضه

وقتی محصولی به صورت محدود عرضه شود و دارای کیفیت بالایی باشد مشتریان زیادی پیدا می‌کند ولی چون تعداد محدود این محصول نایاب می‌شود و شما می‌توانید آن را با قیمت بالاتری به فروش برسانید.

موارد متعدد دیگری در شیوه های بازاریابی وجود دارد که هر شرکت با توجه به سیاست های خود در نظر می‌گیرد و سیاست هر شرکت برای موفقیت مختص به خودش است این 3 معیار بالا در شرکت های بزرگی مانند اپل انجام شده است و نتیجه حاصله مشهود است. شما هم با به کارگیری سیاست های درست به سود خواهید رسید.

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *