خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام
خانه / مقالات ✍️ / استارتاپ / شغل دوم خود را با این 18 ایده ساده راه اندازی کنید

شغل دوم خود را با این 18 ایده ساده راه اندازی کنید

شغل دوم

شغل دوم، کاری است که در کنار شغل اصلی فرد به منظور کسب درآمد بیشتر انجام می شود. در این مطلب به برخی از عناوین شغلی که می توانند به عنوان شغل دوم انتخاب شوند پرداخته ایم.

مقدمه مطلب شغل دوم

شغل دوم رویایی

شغل، کاری است که فرد در ازای انجام آن مبلغی را تحت عنوان دستمزد، حقوق و پورسانت دریافت می کند. اغلب افراد جامعه به انجام شغلی مشغول هستند که مایحتاج زندگی آن ها را برطرف می کند. برای مثال در یک خانواده، ممکن است پدر خانواده کارمند اداره، پسر خانواده مشاور آموزشی، دختر خانواده مسئول صندوق فروشگاه و مادر نیز خانه دار باشد. همه این ها مشاغلی هستند که این افراد در ازای انجام آن ها مزایایی بدست می آورند.

گاهی اوقات، با انجام یک شغل هزینه های ماهیانه یک فرد تامین نمی شود و او مجبور به انجام کارهای دیگری است تا بتواند پول بیشتری دریافت کرده و از پس هزینه های خود برآید. اگر شغل اصلی شما به شکلی است که زمان زیادی از روز را بیکار هستید و یا از آن رضایت ندارید، می توانید سراغ شغل دوم بروید. وضعیت اقتصادی بهتر و زندگی راحت، هدفی است که همه ما به دنبال آن هستیم و این هدف تنها با داشتن پول و سرمایه بدست می آید.

گاهی اوقات یک شغل کفاف یک زندگی خوب و راحت را نمی دهد و از این رو افراد به اجبار به انجام مشاغلی تحت عنوان مشاغل دوم می پردازند. شغل دوم، شغلی است که در کنار شغل اول انجام می شود و می تواند درآمد بالاتری را برای شما به همراه داشته باشد. در ادامه، چند مورد از کارهایی که می تواند به عنوان شغل دوم برای شما سودآور باشد معرفی می کنیم. در ادامه مطلب همراه نتیکو باشید.

شغل دوم چیست و شامل چه عناوینی است؟

شغل دوم چیست و شامل چه عناوینی است؟

مهم ترین مزینی که شغل دوم دارد، این است که متکی به مکان یا زمان خاصی نیست و می توانید با توجه به آن انعطاف پذیر باشید. شغل اول افراد معمولا شغلی است که باید برای انجام آن یک سری موارد مثل زمان، مکان، پوشش و غیره را رعایت کنند اما شغل دوم هیچ یک از این محدودیت ها را ندارد به همین دلیل می توانید از مشاغل و مهارت هایی که به آن علاقه دارید به عنوان شغل دوم استفاده نمایید. برای انتخاب شغل دوم، می توانید لیستی از علایق خود تهیه کرده و آن را روی کاغذ بنویسید. این کار بهترین حالتی است که می توانید در هنگامی که نمی دانید به چه شغلی علاقه مندید انجام دهید. اگر پیشنهاد کاری که متناسب با علایق شما بود بهتان شد، آن را قبول کرده و انجام دهید.

مهارت و علاقه دو عامل مهمی است که می تواند شغل شما را تحت تاثیر خود قرار دهد. به شکلی که اگر مهارت خاصی دارید که می توانید از آن درآمد خوبی کسب کنید، آن را در شغل اولتان به کار گرفته و اگر علاقه ای دارید که انگیزه شما را برای کار کردن افزایش می دهد، در شغل دوم از آن بهره بگیرید. پیدا کردن شغلی که با علاقه شما سازگار باشد کار سختی نیست و می توانید از طریق وبسایت های کاریابی، روزنامه و اپلیکیشن های استخدامی اقدام به پیداکردن شغل دومتان کنید.

مدیریت شغل دوم

نکته مهمی که در انجام شغل دوم باید در نظر داشته باشید، این است که ابتدا بررسی کنید و ببینید می توانید کار دومتان را مدیریت کنید یا خیر؟ بسیاری از افراد پس از انتخاب شغل دوم، متوجه می شوند نمی توانند این شغل را مدیریت کرده و به خوبی آن را انجام دهند؛ به همین علت پس از طی مدت زمان کوتاهی از شغل دومشان دست کشیده و ممکن است این دست کشیدن با ضرر همراه باشد. همچنین به قول معروف دو دوتا چهارتا کنید و ببینید درآمدی که از شغل دوم بدست می آورید به زمانی که برای آن صرف می کنید می ارزد یا خیر؟ معمولا مشاغل دومی که نیاز به تعهد و وقت زیاد دارند، مشاغلی هستند که پس از مدتی از آن خسته شده و آن را کنار می گذارید.

کسب و کارهای مجازی و واقعی

کسب و کارهای مجازی و واقعی

به طور کلی، مشاغل به دو نوع مجازی و واقعی تبدیل می شوند. مشاغلی که در فضای مجازی انجام می شود، معمولا به مکان و زمان خاصی وابسته نیستند و به همین دلیل انتخاب های خوبی برای شغل دوم هستند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و توسعه کسب و کارهای اینترنتی، عناوین زیادی از مشاغل اینترنتی وجود دارد که برای شروع نیاز به حداقل سرمایه دارند.

مشاغل فضای واقعی

مشاغل فضای واقعی

مشاغلی که در بستر فضای مجازی انجام می شود، مشاغلی است که نیاز به حضور در مکان و زمان خاصی نداشته و به صورت غیرحضوری می توان آن ها را انجام نمود. همان گونه که گفتیم مشاغل عمومی افراد جامعه به دو نوع مشاغل فضای مجازی و مشاغل فضای واقعی تقسیم می شود. در حال حاضر بیشتر عناوین شغلی در فضای واقعی وجود دارد اما بسیاری از پژوهشگران معتقدند تا چند سال دیگر، فضای واقعی جای خود را به فضای مجازی می دهد و این فضا زندگی بسیاری از افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد. صدها عنوان شغلی وجود دارد که به عنوان شغل دوم در فضای واقعی قابل انجام است. در این قسمت به معرفی برخی از این عناوین پرداخته ایم.

تعمیر کامپیوتر، موبایل و تجهیزات الکترونیکی

یکی از مهارت های درآمدزا در ایران، تعمیرات وسایل الکترونیکی است. اگر شما دانش آموخته رشته کامپیوتر هستید و یا به شکل های مختلفی تعمیرات و تجهیز لوازم الکترونیکی مثل تلفن همراه، کامپیوتر، تلفن خانه و غیره را یاد گرفته اید، می توانید به صورت پاره وقت به انجام این کار مشغول شوید و درآمد خوبی کسب کنید. برای انجام این کار، اجاره یک مغازه کوچک و خرید تعدادی وسایل و تجهیزات تنها کاری است که شما بایستی انجام دهید.

طلا و جواهرسازی

صنعت طلا و جواهر جزو صنایعی است که درآمد بسیاری زیادی در آن وجود دارد. شما می توانید به صورت نیمه وقت به انجام اموری مثل خرید و فروش طلا، تعمیر طلا و جواهرسازی بپردازید. همچنین فروشگاه بدلیجات یکی دیگر از مشاغلی است که به عنوان شغل دوم می توانید آن را انجام دهید.

دستیاری برای شغل دوم

بسیاری از فروشگاه ها و مغازه ها، نیاز به دستیارانی دارند تا در امر فروش به آن ها کمک کند. برای مثال شما می توانید در یک فروشگاه لباس، مشاور املاک، هایپر مارکت، تعمیراتی ها و غیره به عنوان دستیار مشغول به کار شوید. اغلب کسانی که به عنوان دستیار استخدام می شوند به صورت نیمه وقت کار می کنند به همین علت این شغل می تواند بهترین انتخاب شما برای شغل دوم باشد.

نگهبانی و نگهداری

بسیاری از سازمان ها، شرکت ها و ادارات نیاز به نگهبانانی دارند که به صورت نیمه وقت به نگهبانی بپردازند. شما می توانید در طول روز، شغل اول خود را انجام داده و به عنوان شغل دوم شب ها به صورت شیفتی به نگهبانی بپردازید. نگهبانی به صورت شیفت به شیفت این امکان را برای افراد به وجود می آورد که کار آن ها در زمان های متفاوتی پخش شود. علاوه بر نگهبانی، نگهداری از کودکان و سالمندان نیز کار دیگری است که به عنوان شغل دوم، برای بسیاری از خانم ها مناسب است.

انتخاب صحیح شغل دوم

تولید محصولات خانگی

محصولات خانگی، محصولاتی هستند که به صورت دست ساز در منزل توسط افراد تهیه می شود. برای مثال، شما می توانید وقت هایی که بیکار هستید با کمک دستگاه آبمیوه گیری اقدام به تولید آب لیمو، آبغوره و غیره نمایید. همچنین تولید محصولاتی همچون لواشک، انواع غذاهای خانگی، ترشیجات، سبزیجات آماده و غیره نیز در سال های گذشته مورد توجه بسیاری از مراکز غذایی قرار گرفته است و می توانید با قراردادی که با این مراکز می بندید، در تایم خالی تان این محصولات را تهیه کنید.

تاکسی سروس

یکی از مشاغل دومی که بسیاری از افراد جامعه به انجام آن مشغول اند، تاکسی سرویس می باشد. این عنوان شغلی زمانی عده زیادی از افراد را به سمت خود جذب کرد که شرکت های تاکسی اینترنتی مثل اسنپ، تپسی، ماکسیم و غیره تاسیس شدند. این شرکت ها به رانندگان اجازه می دهند در هر تایمی از شبانه روز که وقت خالی داشتند، به جابجایی مسافران پرداخته و از این طریق درآمد خوبی کسب کنند.

فروشندگی برای شغل دوم 

فروشندگی، جزو اولین مشاغلی است که افراد به دنبال آن هستند. فروشندگی اغلب محصولات نیاز به تخصص خاصی نداشته و به صورت نیمه وقت هم می توان آن را انجام داد. به همین دلیل اگر مشاغل بالا نتوانست برای شما درآمدزا باشد، می توانید سراغ این عنوان شغلی بروید.

ایجاد شغل دوم با کسب و کارهای مجازی

کسب و کارهای مجازی

مشاغل مجازی در ازای اینکه سرمایه کمی نیاز دارند، همت و پشتکار زیادی برای رسیدن به درآمد خوب می خواهند و مشاغلی که در فضای واقعی انجام می شوند، بیشتر از فضای مجازی نیاز به سرمایه دارند اما افراد راحت تر با آن ها کنار می آیند. در ادامه به بررسی چند عنوان شغلی که مناسب استفاده به عنوان شغل دوم هستند را بررسی کرده ایم.

مشاور امور اینترنتی

امور اینترنتی، اموری مثل ثبت نام خدمات دولتی، تبلیغات، بازاریابی و مواردی از این دست می باشد. شما به عنوان شغل دوم می توانید به عنوان مشاور اینترنتی دست به کار شده و در طول تایم بیکاری تان به کاربران راجع به موارد یاد شده مشورت دهید.

تولید کننده محتوا سایت و شبکه های اجتماعی

یکی از عناوین شغلی در فضای اینترنت که به تازگی باب شده و بازار نسبتا خوبی دارد، تولید محتوا برای سایت و شبکه های اجتماعی است. شما می توانید با صرف 4 یا 5 ساعت در روز اقدام به تولید انواع محتواهای موردنیاز در وبسایت ها، صفحات مجازی و وبلاگ ها کرده و از این طریق درآمد خوبی کسب کنید. در همین راستا موسسه های زیادی در ایران وجود دارند که اقدام به استخدام افراد برای تولید محتوا می کنند. شما به عنوان شغل دوم می توانید در این موسسات به صورت کاملا غیرحضوری مشغول به کار شوید.

طراحی عناصر گرافیکی به عنوان شغل دوم

طراحی گرافیک، شغلی است که نیاز به مهارت و علاقه دارد تا در آن به درآمد خوبی برسید. این شغل، شغل اول بسیاری از افراد موفق است و اگر کمی خلاقیت و پشتکار در آن خرج کنید می توانید به درآمدهای عالی برسید. طراحی گرافیک به عنوان شغل دوم می تواند از 1 تا 5 ساعت از زمان روزانه شما را گرفته و برای انجام آن حتما باید مهارت کافی را داشته باشید. یکی از فواید طراحی گرافیک، این است که نسبت درآمد به کار بسیار خوبی دارد و بسیاری از مواقع با یک هفته کار درآمد یک ماهتان را بدست می آورید.

اهمیت شغل دوم

پشتیبان سایت و ادمین شبکه های اجتماعی

پشتیبانی سایت و مدیریت صفحات اجتماعی، عنوان شغلی است که در چند سال گذشته بسیار موردتوجه قرار گرفته است. با انقلابی که شبکه های اجتماعی در ایران ایجاد کردند، ده ها میلیون ایرانی در این شبکه ها عضویت داشته و به صورت روزانه فعالیت می کنند. شما می توانید به عنوان شغل دوم یک صفحه مجازی ایجاد کرده و در آن اقدام به انتشار انواع مطالب و محصولات نمایید و از این طریق کسب درآمد کنید.

همچنین بسیاری از فروشگاه های اینترنتی دارای پشتیبان های تلفنی و آنلاین هستند که به صورت شبانه روزی به کاربران خدمات ارائه می کنند. علاوه بر مدیریت صفحات اجتماعی شما می توانید به صورت نیمه وقت، پشتیبان یکی از فروشگاه های اینترنتی باشید. این کار نیاز به حضور در محل خاصی نداشته و برای خانم ها شغلی عالی است.

مشاور امور درسی و فنی

توجه به درس داش آموزان، موضوعی است که در سال های گذشته با حساسیت بسیار بیشتری توسط والدین دنبال می شود. از این رو، بسیاری از والدین به دنبال افرادی هستند که در هر تایمی از شبانه روز که نیاز بود به مشورت و کمک به دانش آموزشان بپردازد. مشاورین امور درسی کسانی هستند که از طریق فضای مجازی و تماس تلفنی، دانش آموزان را مشورت داده و در مسائل درسی به آن ها راهنمایی می کنند.

شما می توانید به صورت نیمه وقت مشاوره عده ای از دانش آموزان را برعهده گرفته و به آن ها در رشد و پیشرفت در زمینه درسی کمک کنید. علاوه بر امور درسی، امور فنی نیز مورد دیگری است که مشاوره آن می تواند باعث کسب درآمد شما شود. امور فنی مختلفی مثل تعمیر گوشی، کامپیوتر، لوازم خانگی و غیره وجود دارد که بسیاری از افراد به دنبال مشاورینی هستند که از طریق تماس تلفنی به آن ها راجع به مسائل تعمیراتی این لوازم کمک کنند.

مترجم زبان های خارجه

مترجمی یکی از بهترین شغل های دومی است که نیاز به تخصص و مهارت دارد. افرادی که 4 یا 5 سال سابقه تحصیل در رشته زبان های خارجه دارند، می توانند به عنوان مترجم در موسسه های ترجمه و بسیاری از مکان های دیگر به صورت پاره وقت مشغول به کار شوند. همچنین کسانی که قابلیت ترجمه متون از طریق فضای مجازی را دارند می توانند به عنوان تولید کننده محتوا وارد بازار این حرفه شده و درآمد خوبی کسب کنند.

استریمر برای شغل دوم

استریم یکی از عناوین شغلی بسیار پردرآمد در کشورهای خارجی است که افراد زیادی به انجام آن مشغولند. افرادی که به استریم مشغولند از طریق سایت هایی مثل یوتیوب اقدام به پخش زنده ویدیوهایی از خود می کنند و به صورت زنده افراد زیادی را به این ویدیوها جذب می کنند. شرکت های زیادی وجود دارند که بابت تبلیغات محصول و خدماتشان در استریم این افراد، به آن ها دستمزد خوبی می دهند. استریمرها معمولا با انجام یک بازی به صورت آنلاین و پخش زنده آن در یوتیوب یا سایت های دیگر مبالغی تحت عنوان Donate یا هدیه از کاربران دریافت می کنند که علاوه بر درآمدهای تبلیغاتی شان می تواند پول خوبی را برای آن ها به همراه داشته باشد.

در ایران، یکی از سایت هایی که به تازگی استریمرها را جذب می کند سایت آپارات است. شما می توانید با عضویت در بخش استریمرهای آپارات به کسب درآمد به صورت پاره وقت بپردازید. تکنیک های مختلفی برای جذابیت هرچه بیشتر ویدیو استریم های شما وجود دارد که می توانید با جستجو در اینترنت این تکنیک های طلایی را مطالعه کنید.

خدمات مربوط به رسانه ها

خدمات مختلفی که مربوط به شبکه های اجتماعی و رسانه های دسته جمعی است، یک عنوان شغلی عالی برای شغل دوم افراد است. خدماتی همچون فروش لایک، فالور و کامنت اینستاگرام، فروش ممبر تلگرام، فروش بازدید سایت و تلگرام و این گونه خدمات که به راحتی در داخل منزل قابل انجام است. برای شروع این شغل نیاز به مکان، زمان و سرمایه خاصی نیست و می توانید با صرف هزینه های تبلیغاتی افراد زیادی را به عنوان مشتریان ثابت خود قرار داده و درآمد خوبی از این راه کسب کنید.

طراحی، سئو و بهینه سازی وبسایت اینترنتی

یکی دیگر از مشاغل اینترنتی که درآمد بسیار بالایی دارد، طراحی سایت و امور مربوط به سئو و بهینه سازی آن است. شما می توانید در شرکت های طراحی و توسعه سایت در شهر خودتان به صورت پاره وقت مشغول به کار شده و از این طریق به صورت پروژه ای یا ثابت، حقوق دریافت کنید.

بازاریابی شبکه ای فروشگاه های اینترنتی

بازاریابی آنلاین و اینترنتی، شناخته شده ترین و راحت ترین راه برای کسب درآمد به صورت دورکاری است. برای انجام این کار تنها به اینترنت و یک کامپیوتر یا لب تاب شخصی نیاز دارید. شما می توانید در سایت های فروشگاهی اقدام به جذب زیرمجموعه نموده و با هربار خرید آن ها سودی را کسب نمایید. تکنیک های طلایی زیادی برای افزایش درآمد در بازاریابی اینترنتی وجود دارد که در مقالات آینده نتیکو به آن ها خواهیم پرداخت.

فعالیت در بازار بورس

بازار بورس و سرمایه، یکی از مکان های بسیار عالی جهت سرمایه گذاری است که می تواند پول شما را در کوتاه مدت چندین برابر کند. فعالیت در بازار بورس نیاز به حضور در مکان خاصی ندارد و در هر زمانی می توانید به صورت کاملا غیرحضوری اقدام به خرید و فروش سهم ها و کسب سود از آن ها کنید. اگر سرمایه اندکی داشته و قصد دارید با کمک آن درآمد خوبی بدست آورید، حضور در بازارهای سرمایه مثل بورس بهترین گزینه پیش روی شماست. این کار می تواند به عنوان شغل دوم شما، درآمدتان را به آرامی افزایش داده و پس از چند سال سرمایه خوبی را برای شما فراهم کند.

از اینکه تا پایان این مطلب همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم نهایت استفاده را برده باشید.

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *